Guiso de arroz y lentejas

Guiso de arroz y lentejas

Hello everybody, it's John, welcome to my recipe page. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Guiso de arroz y lentejas. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Guiso de arroz y lentejas is one of the most favored of current trending foods on earth. It's easy, it is fast, it tastes delicious. It's appreciated by millions every day. Guiso de arroz y lentejas is something which I have loved my entire life. They are nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Guiso de arroz y lentejas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Guiso de arroz y lentejas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Guiso de arroz y lentejas is 10 porciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Guiso de arroz y lentejas estimated approx 1 h. u hora y ½.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have Guiso de arroz y lentejas using 15 ingredients and 12 steps. Here is how you cook it.

Una receta no muy difícil de hacer, dependiendo de la forma en que la hagan y los ingredientes que usen claro, y muy rica. Típica de invierno y para ahora que se vienen los tiempos fríos. Espero que les guste :) ^_^

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Guiso de arroz y lentejas:

  1. 1 Pimiento/morrón rojo
  2. 1 Cebolla blanca
  3. 1 zanahoria grande (de ser medianas 2, o de ser chicas 3)
  4. 4 Papas blancas medianas
  5. 1 Boñato zanahoria grande
  6. 1 Lata arvejas
  7. 1 choclo
  8. 1 poco salsa de tomate de caja
  9. Aceite
  10. Sal a gusto
  11. Adobo (sino pueden usar orégano y un poco de pimentón)
  12. 1 Cubo verduras Knorr
  13. 1 taza ½ de arroz blanco (NO PARBOILED)
  14. 1/2 Paquete lentejas
  15. C/N Agua

Steps to make to make Guiso de arroz y lentejas

  1. Primero que nada se deben lavar muy bien las verduras para que no les quede tierra ni nada feo.
  2. Picar pequeño o muy pequeño el pimiento/morrón, la cebolla y la zanahoria (o sino la rallan)
  3. Ahí lo condimentan a gusto, y le ponen un chorro de aceite para que dore o se blanquee a fuego lento para que nos de tiempo de picar todo.
  4. Mientras tanto picamos en dados pequeños las papas y el boñato para que no demoren en cocinarse.
  5. Después ponemos a fuego medio y le ponemos el agua (la cantidad que crean necesaria). En lo personal le puse un bol de el de vidrio que use de agua y tapar la olla hasta que hierva.
  6. Cuando hierva, le ponen el cubo Knorr y un poco de salsa/pulpa de tomate (la napolitana gourmet es muy rica para esto por lo menos personalmente. Una vez probé con la de la misma marca, una común pero con albahaca, y quedo rica también) puede ser la Gourmet o Conaprole. Sino la que gusten :)
  7. Luego le echamos las papas y el boñato que picamos junto con las lentejas (eso sino están muy blandas sino las ponen luego).
  8. Ahí lo volvemos a tapar hasta que hierva así lo hace más rápido, no pierde calor, y ahorras gas.
  9. Cuando haya hervido ponemos la taza y media del arroz blanco (el Saman es uno de los arroces más ricos de todos). Si ven que necesita más o un poco más de agua, le echan sin ningún problema.
  10. Cuando todo se cosa, lo sacan del fuego, es decir apagan el fuego, ponen el choclo y las arvejas (porque como son muy blandas, si se ponen desde el inicio se pueden deshacer).
  11. Lo dejan un rato y listo
  12. ^_^

As your experience and also self-confidence grows, you will find that you have more all-natural control over your diet regimen and also adjust your diet to your individual preferences in time. Whether you wish to offer a dish that utilizes less or even more active ingredients or is a bit basically hot, you can make simple changes to attain this goal. Simply put, start making your recipes on time. When it comes to fundamental food preparation abilities for beginners you do not need to learn them but only if you master some basic cooking techniques.

This isn't a total guide to quick as well as simple lunch dishes but its great food for thought. With any luck this will obtain your innovative juices moving so you can prepare delicious dishes for your family members without doing a lot of heavy meals on your trip.

So that's going to wrap it up with this exceptional food Step-by-Step Guide to Prepare Speedy Guiso de arroz y lentejas. Thanks so much for your time. I'm confident you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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